Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, μαθητές και δάσκαλοι του 3/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Σώστη, βιώσαμε μια μοναδική εμπειρία στο Αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας:  Με τη βοήθεια του Κ.Π.Ε. Μαρώνειας και σε συνεργασία με το Μειονοτικό σχολείο Σώστη, ανεβάσαμε τη θεατρική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε διασκευή Δημήτρη Ποταμίτη, σκηνοθετημένη από τους δασκάλους των δύο σχολείων Δελτσίδη Αντώνη  και Ράντου Μιχάλη. 
Η συγκίνηση και η χαρά όλων μας ήταν μεγάλη, αναλογιζόμενοι την ιστορικότητα και την ιερότητα του χώρου στον οποίο είχαν την ευκαιρία να  παίξουν οι μαθητές μας, ένα τόσο σημαντικό έργο του Αριστοφάνη. Η εμπειρία αυτή θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Η εκδήλωση αυτή ήταν στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιήσαμε φέτος με τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, με θέμα «Το Αρχαίο θέατρο». Επίσης εντάσσονταν και στη συμμετοχή του σχολείου μας στο εθνικό περιβαλλοντικό δίκτυο «Το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6», που υλοποιείται από το Κ.Π.Ε. Μαρώνειας, αφού από το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας διέρχεται το συγκεκριμένο μονοπάτι.


 Η ίδια θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί και στη γιορτή της λήξης των μαθημάτων, για να την παρακολουθήσουν και οι γονείς των παιδιών.

Ο τοπικός τύπος έγραψε σχετικά:

http://inkomotini.gr/%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD/                                                                                                                                                                                 
                   http://paratiritis-news.gr/details.php?id=17124    
                   http://www.xronos.gr/detail.php?ID=97585






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου